Armari sostenible, armari circularDavant la pregunta de com algú pot ser fidel al concepte de sostenibilitat, amb un pressupost més aviat ajustat als preus de Zara i Mango, la dissenyadora vegana Stella McCartney va respondre: Compra-ho a les rebaixes, i si no pots, a les rebaixes de les rebaixes i si no, de segona mà. Voilà!

Gràcies al fet que sóc una maníaca de l'Excel, puc afirmar que, l'any passat la meva despesa en roba, incloent-hi sabates, roba interior, banyadors i bosses, va ser de 1.200.-€. Com que sóc una maníaca d'Excel, però tampoc ens passem, podria ser que algunes de les despeses en roba estiguessin incloses en l'imprecís concepte de"varis"o fins i tot dins del consentit concepte "caprici", per tant puc determinar per aquest repte, que el meu pressupost en roba l'any 2019, va ser de 1.500.-€, una quantitat bastant per sota del que pot costar un sol vestit de la col·lecció summer 2020 de l'Stella.

Bé doncs, aquí el repte: aconseguir un armari de qualitat, ecològicament i socialment sostenible amb un pressupost anual de 1.500 €

Considero que a part, de les dues proposades per l'Stella McCartney, hi ha algunes més en les que resulta interessant endinsar-se i que investigaré i compartiré en aquest blog:

  • Opció 1: Comprar a les rebaixes de les rebaixes marques, com Stella McCartney o Vivianne Westwood, ambdues preocupades per les condicions socials i per l'impacte ecològic de la manufactura i mercat de la moda.

  • Opció 2: Comprar de segona mà oferint una segona vida a les peces de roba, alhora que recolzem la moda circular, un concepte que va més enllà de la segona mà o el reciclatge.

  • Opció 3: Comprar local, Vivim en un territori amb un passat tèxtil important. Artesans i fabricants de la comarca d'Osona van impulsar fa un parell d'anys un pla de regeneració de la indústria a la zona i que segur deu haver donat bons resultats, per tant: Fabricació artesana, quilòmetre zero.

  • Opció 4: Lloguer. Una nova manera d'entendre el consum de moda.

  • Opció 5: Només pels més atrevits. Fes-t'ho tu mateix


subscriu-te al meu butlletí
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2020 by Glowriette. Proudly created with Wix.com