Buy less, choose well, make it lastLa famosa dita de Vivienne Westwood "Compra menys, escull bé i fes-ho durar" que s'ha convertit en el lema de la moda lenta o moda amb consciència.

La manera en què vestim és la nostra carta de presentació,expressa el nostre estatus social,a què ens dediquem, les nostres aspiracions i la nostra autoestima. Són molts els factors que contribueixen a escollir que ens posem cada matí. Ens vestim segons com ens sentim, el temps que fa, el que hem de fer... si anem a treballar o fer un vermut amb els amics. Molt poques vegades però, som realment conscients que les nostres decisions, a l'hora de vestir-nos, tenen un impacte devastador, escala global, tant social, com medi ambiental.

Les marques de moda ràpida, amb Zara al capdavant com a la gran impulsora, no deixen d'oferir-nos col·leccions, setmana rere setmana, a preus més i més assequibles. Peces que comprarem i utilitzarem, diuen els experts, un màxim de set vegades abans no la llencem (amb sort al contenidor carabassa). Qui no té res a posar-se és perquè no vol!

Per sort, cada vegada són més,tant consumidors, com productors de la indústria, que al contrari de Melània Trump, sí que els preocupa l'impacte que produeix una jaqueta de 39 € de Zara.

Puc, podem, deixar de banda les marques de baix pressupost, Zara, H&M, Mango i aconseguir un armari millor, sòlid i amb consciència, sense que representi un desgavell per a les nostres butxaques?

Pensar en clau francesa és la primera opció: bàsics, colors neutres, combinables entre si, i tocs afavoridors amb agulles, mocadors o penjolls que ressaltin. Ho podem adquirir a les botigues de les grans marques de preus baixos. H&M, Mango tenen col·leccions que anomenen "conscious" amb això, el pas 1, comprar menys ja estaria assolit, el pas 2: escull bé quedaria a debatre.

Hi ha una proposta interessant per aquells que volem afegir un valor al nostre armari i pels que volem accedir a la moda que ha tingut en compte l'impacte de la mateixa en tota la seva cadena de fabricació. La dissenyadora Stella McCartney, que s'ha obert pas dins de la indústria amb una mentalitat ecologista i sostenible incrustada dins el seu ADN, té una proposta pels que tenim gustos cars i pressupost per Zara: "Si no t'ho pots permetre, espera't a les rebaixes, o a les rebaixes de les rebaixes, o compra de segona mà"

subscriu-te al meu butlletí
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2020 by Glowriette. Proudly created with Wix.com