Consciència, o tan sols una addicta a les gangues?
Cada vegada que entro en una botiga de segona mà, sóc conscient que tot i tenir temps, aquest s'atura. Entro sense cap idea del que busco i rebusco entre la roba allò que m'atrau, que em sedueix i em faci decidir tornar a donar vida al que ja ha estat rebutjat. Miro, busco i imagino històries i looks. Una experiència degradada de pura possibilitat , la cerca del desig, ens diu Susan Sontag a l'inici de l'Amant del volcà, mentre ens parla de la seva experiència als mercats de brocanters per conduir-nos amb la seva prosa, fins a El Cavaliere, un personatge de 1772, col·leccionista apassionat, protagonista de la seva novel·la. I el tuf, dic jo, el tuf de roba usada i atapeïda que et persegueix un cop has deixat la botiga però que no impedeix que hi tornis.

Guardo moltíssimes anècdotes d'aquestes cerques; viatges inaudits per carreteres californianes buscant aquella botiga, que segur que ha de haver-hi una, o, la vegada que, equipada amb guants i mascareta, sí, com ara, de rabiosa actualitat, en vaig trobar enmig de piles i piles de roba en uns magatzems enormes al sud del Bronx, o els dilluns matí, dilluns millor que dimecres, esgotant els primers minuts als Encants Vells, abans d'entrar a la feina, o, fins i tot, la primera garage sale que vam muntar al pis del carrer Hospital, molt abans de saber que coi era una garage sale i que finalment es va convertir en botiga real dels meus companys de pis.I aquesta és la part bona, en tots i cadascun d'aquests records sempre hi ha un amic o amiga, una experiència de pura possibilitat i amistat.


Quan visito una ciutat, ja pot ser a l'estranger o a l'extraradi, les busco. Avui en dia, sota l'aixopluc de la sostenibilitat la roba de segona mà ha deixat de banda el tuf i no són poques les celebrities que s'atreveixen a lluir peces de segona mà fins i tot a la glamurosa catifa vermella. L'any 2017, Anne Hathaway, durant la promoció de la seva darrera pel·lícula, es va comprometre a portar només roba de segona mà i va lluir un vestit de 15 dòlars al programa "Good Morning America".


Em guardo, de moment, quina és a Barcelona, la meva botiga preferida on trobar chollos de 10 euros, i torno a agafar el fil que em va portar a escriure aquest blog. Com aconseguir un armari de qualitat acord amb una butxaca modesta: Internet, està ple de botigues i plataformes on poder adquirir uns Manolos quasi nous de trinca a preu de saldo i centenars de Zara's , Mangos, etc. Pero pel meus propòsits destaco:


1.- VESTIARE COLLECTIVE

Una plataforma de compravenda entre usuaris. Des de la pàgina web, o des de la seva App, es pot posar, fàcilment, roba a la venda. Diuen estar compromesos amb la sostenibilitat i amb les marques locals. Mitjançant la creació d'un perfil, el venedor pot penjar les peces que vulgui vendre, Vestiare Collective publica les que compleixen els seus estàndards de qualitat. També ofereix el servei, extra, de fotografia i control de qualitat (ara mateix, a causa de l'estat d'alarma, aquest servei està inactiu, verifica l'autenticitat i té un bon servei postvenda. Vestiare Collective, ofereix la possibilitat de comprar a terminis, obrint-nos la porta a la temptació d'adquirir petits capricis i ens incita a revendre. Ailàs!,maleït consum!


En la primera cerca al portal, continuo centrada en l'armari bàsic i les peces de l'Stella McCartney. No em costa gens trobar dues de les seves peces bàsiques de la meva talla i color buscat: bossa Falabella per 370,00 € i derbies Elyse per 300,00.-€. L'enviament pot ser sense cost i el portal ofereix cupons de descompte als nous usuaris.Però, ja posats a mirar, segueixo busca i remena, la navegació és intuïtiva i resulta molt fàcil acotar les cerques, i trobo, sabates vintage Gucci, perfectes pel dia a dia i una polsera Paco Rabanne ideal per trencar amb tanta sobrietat:2.- FARFETCH

Aquest portal ja el vaig comentar aquí. Com també l'anterior, diu estar al costat de les botigues locals i aposta per la sostenibilitat, té un apartat anomenat Pre-Owned, els seus articles estan verificats per experts. Hi he trobat dos vestits de dues peces, un en negre i l'altre en beige, de Romeo Gigli, ambdós surten per gairebé el preu d'uns pantalons nous de trinca.


Sí, el minimalisme dels 90's és tendència perquè no combinar-ho amb el glamour trencador dels 70's?:


Hi altres portals que val la pena visitar, que fan enviaments a Europa, alguns d'ells tenen botigues físiques que es poden visitar:


HEWI LONDON, -Hardly Ever Worn It- Funciona de venedor a venedor com Vestiare Collective. esta en angles i els preus en lliures.


THE REAL REAL Pionera als Estats Units, es pot comprar en euros, es pot deixar roba per vendre, (només als USA) , les consultes per deixar roba a vendre les estan fent per vídeo trucada.


CAROUSEL No està dedicada al luxe com les anteriors però tenen una bona selecció vintage. Podem trobar Isabel Marat, Maje, SitaMur, roba de consum mitg alt. Tenen showroom a Vilassar de Mar, una bona opció per vendre's la roba que està en bon estat, una alternativa al contenidor carabassa. Et recullen la roba, paguen un 20% del preu final, 40% si ho bescanvies per crèdit a la mateixa botiga. Tenen una bona selecció de vintage.


El nostre constant desig de novetat causa l'esgotament dels recursos essencial. Si d'un 50% a un 70% del nostre armari no ha estat fet servir en un any.Maximitzar el màxim la nostra roba, reutilitzant-la o fent-la circularpodríemreduir les emissions de gasos efectehivernacleen un 44%. En el pròxim article, i si no no re-comprem i re-fem?

subscriu-te al meu butlletí
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2020 by Glowriette. Proudly created with Wix.com