Reading is SexyDemà, dia de Sant Jordi, sortiré (amb la meva imaginació) a donar un tomb i visitaré les llibreries del barri com faig cada any. A continuació els meus suggeriments amb l'enllaç directe a la botiga. Us passo també recomanacions de llibres que he trobat, i adquirit, a través de la campanya llibreries obertes https://llibreriesobertes.cat/ una manera d'estar al costat dels llibreters més propers. Algunes llibreries no hi participen, podeu consultar com comprar-hi llibres a les seves pàgines web. L'ordre de llibreries és el recorregut que faré demà. Espero us siguin útils.


Passeig de Sant Joan avall, xino xano, fins arribar al carrer Diputació, em dirigeixo direcció Passeig de Gràcia, en arribar a la cantonada del carrer Girona entro a la llibreria MALPASO i trobo un parell de llibres interessants


CASI NADA QUE PONERTE de Lucía Lijtmaer

https://www.malpasolibreria.com/producto/casi-nada-que-ponerte-spa/

Narra l'ascens i la caiguda de Mario i Roberto, una parella que es van fer d'or a Buenos Aires amb el negoci de l'alta costura quan encara no hi havia marques ni res de l'estil
CUANDO NADA VALE NADA de Raj Patel

https://www.malpasolibreria.com/producto/cuando-nada-vale-nada-spa/

Segons el diari The Guardian «Una guia penetrant i admirablement concisa de les bogeries comeses pel fonamentalisme de mercat.»

Enfilo amunt el carrer Girona fins a arribar al carrer València, passo per davant el Mercat de la Concepció i les seves parades de flors, amb dificultat passo per Flors Navarro,la de més enllà, atapeïda en un dia com avui, saludo amb un gest a la mà a Jorge Washington, sempre envoltat de clientes fidels i entro a la llibreria JAIMES, hi trobo:


UN PASSEIG PER LA MODA DE BARCELONA d'Elisenda Albertí

https://www.jaimes.cat/geografia-viatges-historia-biografies/332583-un-passeig-per-la-moda-de-barcelona-modistes-sastres-botigues-del-mirinyac-a.html

Un tomb pels carrers comercial i les botigues de roba, on els barcelonins i barcelonines anaven a la recerca de teixits vestits. Visitarem sastres, modistes i establiments centenaris: la camiseria Xancó, la camiseria Bel, Santa Eulàlia, El Indio, Gonzalo Comella, la camiseria Bonet, la cotilleria Serra i la camiseria Flotats.
A Pau Clarís entro a la llibreria DOCUMENTA i em decideixo per una bonica edició de l'editorial Blume MODA i la traducció al castellà de la novela de Joan Didion Play it as it Lays


MODA. TODA LA HISTORIA (2019) de Marnie Fogg i Valerie Steele

https://www.documenta-bcn.com/products/248439-moda-toda-la-historia-2019.html

Una anàlisi de la història de la moda a tot el món, des de les túniques drapejats grecoromanes i el vestit de seda de la cort de la dinastia xinesa Tang fins als disenyadors de roba esportiva i la cultura japonesa del carrer.
SEGÚN VENGA EL JUEGO de Joan Didion

https://www.documenta-bcn.com/products/198279-segun-venga-el-juego.html

M'alegra trobar la versió en castellà d'una de les meves novel·les preferides. Joan Didion és a part d'una gran escriptora, una icona de l'estil. En aquesta pertorbadora novel·la ens parla de la realitat de ser dona a Califòrnia als anys setanta, evocadores imatges de carreteres enmig del desert, palmeres i piscines buides en forma de ronyó.
I, ara sí, creu Passeig de Gràcia i entro a l'acollidor món de LA CENTRAL

Selecciono un llibre d'un altra icona de la moda i gran poetessa Patti Smith a


M TRAIN

https://www.lacentral.com/book/?id=9788426403391

Un bellíssim llibre de memòries on la gran artista ens parla de la seva vida quotidiana com si ho fes a través d'un calidoscopi i el seu amor pels objectes que l'envolten i les seves samarretes, botes negres i el seu fabulós i inseparable abric de COMME des GARÇONS, regal que un dia va perdre.
Ara sí, ja puc tornar a casa, FELIÇ SANT JORDI!

subscriu-te al meu butlletí
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2020 by Glowriette. Proudly created with Wix.com